Kohtaamisia

Tapasin Zarahin muutamia kertoja Peacockin pukuhuoneessa. Kyselin tavallisia fanikysymyksiä. Kerran kysyin häneltä, että onko jokin hänen konserteistaan julkaistu levylle, myös kyselin hänen muistelmakirjoistaan, jotka silloin olivat loppuneet kaupoista, nimittäin kirjat ¨Vill ni se en diva¨ja ¨So bin ich und so bleibe ich¨. Arnelta kysyin kerran, että onko hän saksalainen vai ruotsalainen. Hän vastasi olevansa ruotsalainen,( vaikka olikin saksalaista aatelissukua), ja tuli myöskin ilmi hänen Suomi- yhteytensä.

Muutaman vuoden sisällä Zarah kirjoitti uudet muistelmat, kirjan ¨Zarah¨, myös hänen ¨jäähyväiskonserttinsa¨Tukholmassa julkaistiin tupla- LP-livenä. Finlandiatalon konsertin yhteydessä tuli myös julki yleisesti Arnen Suomi-yhteydet. Televisiossa Timo TA Mikkosen M-showssa Arne puhui selvää suomea, koska kävi koulua Turussa 18 vuotta. Zarah ei tiennyt, että miehensä osasi suomea.

En tiedä, oliko minun kysymyksilläni mitään vaikutusta näihin asioihin, ehkä Zarah arveli, että näköjään nuori polvi ei tiedä hänestä paljoakaan ja laittoi asiat mietintään, jos sillä oli vaikutusta, olisin kovin iloinen.

Zarahin toinen livelevytys, 60 - vuotisjuhlakonsertti Berliinistä ilmestyi vasta vuosia myöhemmin Ruotsissa ja Saksassa,

Olin kirjeen- ja sähköpostienvaihdossa monet vuodet Zarahin sihteerin Brigitte Petterssonin kanssa. Tapasin hänet ensi kerran Wienin Raimundteatterissa v.1969. Zarah esiintyi siellä silloin musikaalissa Wodka für die Königin. Seuraavan kerran tavattiin vasta v. 2012 Zarah- museossa Häradshammarissa. Brigitte avioitui Lönössä Zarahin pehtoorin Tore Petterssonin  kanssa. Brigitte kuoli v. 2020. Heidät on haudattu Häradshammarin hautausmaalle, vastapäätä Zarahin ja Arnen hautaa. Sain samalla matkalla Ruotsiin vierailla Zarah- museossa, Lönössä, Brigitten kotona ja hautausmaalla. Unohtumaton matka!